zondag 24 april 2011

De verdwenen kuikens en paella

Wat hebben de verdwenen kuikens en deze paella-foto's met elkaar te maken? Eigenlijk niets... alleen dat er flink veel kip in de paella zat :-)


Behalve kip, lag ons bord tjokvol zeevruchten en garnalen zodat deze copieuze maaltijd wat zwaar op de maag lag. Enkele Favorianen sliepen die nacht erg onrustig. Iedereen hoorde de pauwen schreeuwen, maar niemand ging kijken... het is immers paartijd, dus schreeuwen ze heel wat af, dachten we, en draaiden ons nog eens lekker om :-)


's Morgens vroeg vonden we TchinTchin opgesloten in het kippenhok... 2 kuikens dood en 2 kuikens spoorloos verdwenen... de 6 overgebleven kuikens zwaar in de stress. Geen spoor van braak, nergens gaas kapot en rara, de grendel zat gewoon op de deur! Hoe is TchinTchin in het hok gekomen? Enkele Favorianen keken elkaar met schuine blikken aan... opmerkingen als 'jij hebt vast aan slaapwandelen gedaan' en 'jij bent toch die hanenhater!' gingen door de lucht. Ook leek het er eerst op dat we met een echte racist te maken hadden... het ene na het andere zwarte kuikentje legde het loodje... uiteindelijk waren er nog 4 bruine over en moest de moordenaar wel... :-)


De weken daarna herhaalde deze geschiedenis zich meerdere malen... op het laatst waren er van de 10 kuikens nog maar 2 over. Waarvan 1 haantje, dus dat schiet met de eitjes niet echt op... en het is nog maar de vraag of het hennetje überhaupt ooit een ei zal leggen, zo gestrest dat beide beestjes zijn. En TchinTchin kwispelt vrolijk en weet zich van de prins geen kwaad...

Nadat TchinTchin wekenlang als de moordenares werd gezien (maar wel met de nodige ?? want een Border Collie sleept toch geen kuikens het hok uit?), werd een paar dagen geleden een opening onderin het gaas ontdekt. De vos en de marter konden er met gemak door, en TchinTchin, die waarschijnlijk haar taak als drijf- en waakhond erg serieus heeft genomen, zal zich er ook met veel moeite door heen gewurmd hebben.
(Aan de dis met de klok mee: Paul&Carla, Ruben, Roel, Hanneke&Henk).



Afijn. Er zijn heel wat krammetjes in het hout geslagen. Het hok lijkt nu oké en Hanneke begint weer aan nieuwe kippetjes te denken... (wordt vervolgd...)

Geen opmerkingen:

Een reactie posten