zondag 15 juli 2012

De eerste schooldag van Joni (2)


Joni heeft haar naam al op het bord geschreven. Dan is Edvard aan de beurt. Na zijn eigen naam mag hij de naam van zijn vader schrijven, die Sture heet. Edvard is even vergeten hoe de R ook alweer moet, en gaat met zijn vinger over de R in zijn eigen naam. 


Slim gedaan, Edvard :-)


Edvard en Joni lieten al een paar keer merken dat ze lang genoeg gezeten hadden. Dus toen Ann Elin zei dat ze mochten spelen, lieten ze zich dat geen 2 keer zeggen. 


Ann Elin laat Joni zien hoe 2 karretjes aan elkaar moeten worden gekoppeld.


Dan is het tijd voor de fruithap. Dit gebeurt samen met de andere klas. Ann Elin leest een verhaal voor dat ik niet helemaal kan volgen. Joni wel :-) Voor de zoveelste keer verbaas ik me erover dat ik het Noors wel kan lezen (en veel minder verstaan) en bij Joni is dat precies andersom. Joni verstaat en praat behalve het 'gewone' Noors, ook het Trønderse dialect. Erg knap! 


Wilma is ook gearriveerd.


En geeft Joni een knuffel omdat het allemaal zo goed gaat.


De kinderen spelen een bordspel dat heet 'Den Forsvinne Diamanten' (de verdwenen diamant). 


Ik hang aan tafel en kijk toe.


Dan is Joni aan de beurt.


Na het bordspel is er weer gespeeld, geluncht, zijn er in de gymnastiekzaal 2 spellen met muziek gedaan en weer gespeeld. Ondertussen lees ik een Noors kinderboek.


De school duurt van 9 tot 5 minuten over 2! Geen flauw idee waarom die laatste 5 minuten nog gepakt worden. In de bus is het weer genieten van het uitzicht. Nu zitten we niet in de normale lijndienstbus. Dit is een klein busje, speciaal om de schoolkinderen naar huis te brengen. 


In de buurt van de supermarkt van Verrastranda wonen ook een paar kinderen, zodat het busje op de parkeerplaats stopt. Kijk, daar hebben we Wilma ook. Nu we toch in de buurt zijn, worden er gelijk even wat boodschappen gehaald. 


We rijden langs Beitstadfjorden, het achterste stuk van het grote fjord bij Trondheim (Trondheimsfjorden). Aan beide kanten van de weg liggen huizen en boerderijen. 


Een prachtige rit en een bijzondere dag om niet snel te vergeten :-)

1 opmerking:

  1. wat een leuk verslag heb van het verhaal genoten over joni ik wens ze succes op haar nieuwe school met heel veel lieve groetjes aan de mama en papa en de zusjes en vera ook bedankt

    jeroen en jessica boon en de 3 kits en de heele andere beesten boel die we hebben

    BeantwoordenVerwijderen