zondag 15 januari 2012

Provence verte (2)

Hier staan we op het prachtige plein van Cotignac, waar nu niemand te bekennen is. Zomers is het zoeken naar een vrije stoel op de vele terrassen.


Nog nooit heb ik in Frankrijk een dorp gezien waar geen platanen zijn!


We slenteren langs de etalages. Prijsvraag: rara, wat is dit? Prijs: diegene die dit raadt, heeft mijn eeuwigdurende bewondering :-) Terwijl ik dit object op allerlei manieren sta te fotograferen, zegt Ben die al verder is gelopen: "Kijk Veer, 2 leuke slapende poesjes in de vensterbank".


Jasses, wat een kitsch! Zo ontzettend kitsch dat het mooi is :-)


De gevelsteen erboven, is een schril contrast met de vensterbank. We denken dat het Napoleon is!


Bij een galerie staat deze olifant pontificaal op de stoep. Marion wil een foto voor haar man Douwe die olifanten verzamelt. Oké, Marion. Komt voor elkaar!


Met dat ik op mijn hurken ga zitten, komt de galeriehoudster opgewonden pratend en gesticulerend, de galerie uitgezeild. Ik begrijp geen snars van wat ze zegt, maak een kalmerend gebaar en wil snel doorlopen. "Nou nou", zegt Ben, het is een openbare stoep hoor!" Dan komt de vrouw weer naar buiten, met een visitekaartje in de hand. Ah, ze wil dat ik de foto's opstuur.


Dan maar even naar binnen om wat kunst op de foto te zetten... en de galeriehoudster die breed lachend in haar atelier staat :-)


Steenbok dat ik ben, val ik altijd op de warme aardkleuren.


Maar dit is ook wel grappig.


Hoofd in de nek en gevels kijken. Mooi, al die kleuren bruin.


Prachtig roze gevel van een theehuis.


Strakke toren.


Mooi pleintje met een fontein, een bloeiende gevel en Ben & Marijke.


Galerie die ontzettend lelijke foto's verkoopt. En de entree is nog gratis ook!


In een cadeauboetiek waar alles met 50 procent korting weggaat, laden de vrouwen de tassen vol met cadeaus, terwijl de mannen buiten lopen te drentelen :-) Dan gaan we naar huis en zetten aan de rand van Cotignac deze plataan nog even op de foto. "Sow, daar is knap aan gesnoeid!" zegt Ben de specialist, die in zijn vrije uren bij het Geldersch Landschap snoeit.


Het blijkt het pleintje van de plaatselijke wijncoöperatie te zijn, te zien aan de oude apparatuur onder de bomen.

**Het was een dag met een ster**

Geen opmerkingen:

Een reactie posten