woensdag 11 januari 2012

De groeten uit Bali

Ook een leuke titel is: Wanneer het bier je de neus uitkomt!
Of: Wat Henk al niet doet voor een glas wijn!

Nee, ik zit niet op Bali maar gewoon thuis tussen de druiven... bij wijze van natuurlijk, want er is geen druif te bekennen (ja wij, de snoeiers misschien :-) Henk en Hanneke maken een reis door Azië, en zijn nu op weg naar Thailand. Vanaf Bali mailde Hanneke de volgende humoristische anekdote.


Na 2,5 weken bier is Henk toe aan een goed glas wijn. In de restaurantjes hier in Lovina/Noord Bali is dat een utopie. Dus ging Henk in een winkel een fles Australische syrah/cabernet kopen. Hij koesterde de peperdure fles (prijs van een goede fles champagne) en verheugde zich erop deze bij het avondeten leeg te drinken. Hij moest hier wel wat voor doen! We nestelden ons in een restaurantje en bestelden een rijsttafel. Toen vroeg hij om een kurkentrekker en gaf de fles mee aan de serveerster. Zij bleef erg lang weg en Henk, ongerust, ging erachteraan. Net voordat ze de kurk met een mesje wilde gaan bewerken, griste hij de fles uit haar handen. Mopperend keerde hij terug naar de tafel. Wisselen van restaurant was onmogelijk, ze waren al druk bezig onze rijsttafel klaar te maken. Dan maar op de brommer gestapt en naar het hotel om de kurkentrekker uit de koffer te halen. De beloofde 5 minuten werden er 15... maar de fles was open! Nu nog een stel glazen.


De serveerster kwam bereidwillig aanzetten met 2 koude bierpullen. Neen, wijnglazen had ze niet. Kun je je Henks gezicht en reactie voorstellen! Hij zei: "dan haalt ze toch glazen bij het restaurant van de buurman, waar we gisteren zaten!" Maar ik zei: "nee joh, dat kun je niet maken! Ga er maar 2 kopen". Henk was net een paar minuten weg toen de eigenares van het restaurantje trots met 2 wijnglazen aan kwam zetten. Van Henk geen spoor meer te bekennen. Toen hij na weer 15 minuten met lege handen terugkwam -ik had inmiddels de salade al op- had je zijn gezicht moeten zien! Op tafel stonden 2 echte wijnglazen met het kostbare rode vocht gevuld. De wijn heeft prima gesmaakt, de rijsttafel ook en we hebben er smakelijk om gelachen.

Mooi verhaal, vindt het thuisfront. Maar we hadden wel graag een foto gezien van jullie samen op de brommer! Sterker nog: zonder foto hoeven jullie niet thuis te komen :-)

Geen opmerkingen:

Een reactie posten