maandag 1 augustus 2011

Fiene in Frankrijk (2)

Vervolg van deel 1:
Het is goed te merken dat Castellane op ruim 700 meter hoogte in de bergen ligt. We aten de pasta-maaltijd in de tent, en niet erbuiten... wel echt campingsfeertje!
*

Zondags gaan we naar Moustiers-Sainte-Marie, een erg mooi historisch en sfeervol dorpje.


We vinden het te warm om de steile klim naar boven te maken, waar een kerkje helemaal boven op de rotsen is gelegen. Dat we wat gemist hebben, is hier te lezen. Als je goed naar de foto kijkt, kun je de ster zien die aan een staalkabel tussen de rotsen gespannen, boven de kerk hangt.
*

Wij willen alleen maar winkels kijken...


en op terrasjes zitten. We pakken er 3 :-) Een mooi eind van het weekend. We nemen afscheid en ik rijd weer terug naar Favori. Het afscheid is maar voor kort want donderdag zie ik ze alweer... dan logeren ze een paar dagen op Favori.
*

Simon & Sandra rijden langs de andere kant van het meer naar Bras, en genieten ook enorm van de mooie route.
*

Natuurlijk wordt er gestopt om mooie foto's te maken.
*

Tegen 5en zitten we op het terras voor m'n huisje aan de Favori-rosé. Fiene weer lekker op mijn schoot :-)

Vrijdags (29) zijn we door de winkelstraat van St. Maximin gewandeld, en hebben de prachtige kathedraal niet overgeslagen. De meeste tijd brachten we weer door op een terrasje :-)


De dag erop reden we naar Carcès dat bekend is door zijn ligging in de buurt van een meer van wel 8 km. lang, de watervallen (die we niet hebben gevonden :-) en de muurschilderingen op enkele gevels.


Daarna was het alweer tijd voor een terrasje :-)


De tent die ons wel aansprak, dat wil zeggen: de menukaart :-) zat tjokvol, dus streken wij binnen neer. Even wennen, al dat kiwi en roze op het meubilair. De eigenaar (of de chefkok) is helemaal gek van Abba. Posters en de hoezen van elpees hangen aan de muren. Hit na hit wordt gedraaid. Wel leuk, maar na zowat 2 uur Abba zijn we blij even wat anders te horen. Dat gebeurt wanneer de kok even naar buiten loopt, om een peuk te roken. Het personeel nam de kans waar en wist de skip-toets snel te vinden :-)
*

Mijn koude zeevisschotel had behalve heerlijke (warme) frietjes, ook een soepstengel (de kok houdt van bizarre combinaties :-) Die mocht naar Fiene. Het is haar eerste.
*

Het was heel even zoeken, maar al snel heeft ze de smaak te pakken :-)
*

Mmmm lekker sabbelen... al snel valt de steeds zachter wordende stengel uit elkaar in kleffe stukken, die wij geduldig weer aanreiken :-)... op nummers als: Gimme! Gimme! Gimme!, Super Trouper, Dancing Queen, Does You're Mother Know (voor wie zijn geheugen op wil frissen, klik hier voor de complete lijst).


Op de terugweg naar de parkeerplaats, passeren we nog een muurschildering. De mooiste en grootste...


en hier van de andere kant.


Het is tijd om naar huis te gaan. De vakantie zit er weer op.
*

Simon & Sandra: "Het was geweldig. We komen gauw weer terug".

De foto's met een * zijn gemaakt door Sandra Wijnveen-Damkot.

2 opmerkingen:

  1. Hoi,hoi,
    Voor blog Fiene 1 en 2.
    Wederom leuk verhaal en beide hebben Son en ik bezocht, en voor beide geldt ook wij komen zeker terug!!!!
    Erg mooie en vooral leuke foto's btw!!

    Groetjes Ed en Son

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Goed gedaan Vera, het was een super vakantie. Als Fiene iets ouder is komen we zeker weer terug, we kunnen dan meer leuke plaatsjes bezoeken en iets minder terrasjes :-)!
    Bij aankomst in NL is het gelukkig nog mooi weer, kunnen we nog even nagenieten.

    Knuffel Fiene, Simon en Sandra.

    BeantwoordenVerwijderen