vrijdag 8 juni 2012

God schiep 5 mensen!

Waar werd de kiem van de financiële crisis gelegd?


Op de site van 'Boerderij' valt zoveel te lezen over de landbouw wereldwijd, dat ik het niet kan bijhouden. Er zijn zoveel mooie en boeiende blogs (en dan bedoel ik niet de mijne :-) die na 1 a 2 dagen alweer halverwege de lijst staan, en over het hoofd gezien kunnen worden. 


Neem de blog 'Piketpaal' van Han van Riel. Han is bedrijfsadviseur en hij begeleidt de start van een Russisch bedrijf van 2.500 hectare.


In deze blog weerlegt hij het scheppingsverhaal over Adam & Eva! God zou 5 mensen hebben geschapen; 1 in Afrika, 1 bij de Tigris, 1 bij de gele rivier, 1 bij de Red River en 1 bij de Wadden.


God was tevreden over de eerste 4 mensen, maar niet over het mannetje bij de Wadden (ai, wat een zure appel :-) die de grond als zijn eigendom beschouwde.


Gauw lezen die blog...
 

Peinzeltje: zijn alle 5 mensen (5 Adammen?) in het scheppingsverhaal bezweken voor de verleidingskunsten van Eva en aten ze van de appel? Zo nee, hoe zou de zondeval er dan hebben uitgezien? Wie nu gaat zeggen: wie zegt dat de 5 mensen mannen zijn?... is mijn antwoord meteen: Ik denk dat het mannetje bij het Wad een man is geweest. Een vrouw zou namelijk nooit tegen God zeggen: “Wie bist du en wat most du op mien land? Wolst du wel eis maken das du van mien land komst!” Het zijn toch door de eeuwen heen altijd de mannen die vechten om land! (op een enkele uitzonderingen na). Een Waddenvrouw zou zeggen: Bedankt God, voor deze fantastische Waddenklei... deze is geweldig om kleimaskers van te maken :-)

Geen opmerkingen:

Een reactie posten