vrijdag 14 januari 2011

Favori in the picture

De voorkant van Favori met links van het balkon 'de oude boerderij' en daarachter 'het druiveplukkershuis' (huizen voor de vrijwilligers en gasten)... rechts het huis van Henk en Hanneke.

Hier zijn ze dan... de foto's van wijndomein Favori in de Provence, waar ik sinds november vorig jaar woon en werk. Ik draai mee met alle voorkomende werkzaamheden in de wijngaarden. Daarnaast ben ik gastvrouw en begeleid ik de mensen die op Favori een werkvakantie houden. Dat zijn Nederlanders die vaak al jaren van de partij zijn, maar dit jaar zullen er ook een paar nieuwe gezichten zijn. Er valt veel over Favori te schrijven, en de eerste blog voor 'Boerderij' is onderweg. In deze blog aandacht voor het boek 'Vivre!'
waarin Henk en Hanneke, de eigenaren van Favori staan. In het boek staan bijna 50 Nederlanders die in Frankrijk een wijndomein bezitten. 'Vivre!' is vers van de pers en ligt in de Nederlandse boekhandel.

Ook was Favori vorig jaar op televisie. Het gaat om de serie 'Proost' gemaakt door RTV-Oost die een aantal Nederlanders in het buitenland volgen, die een wijndomein bezitten. Hier de eerste aflevering, en hier de tweede aflevering. Een aanrader voor iedereen die van wijn houdt, een kijkje achter de schermen wil nemen... en zien wil waar ik woon en werk. Veel kijkplezier!




Terras en vijver tussen de diverse gebouwen

Het zwembad is de meest drukke plek in de zomer!

Rechts 'de kleine cave' (opslag van wijn) en links het bijgebouw waar 2 huisjes voor de vrijwilligers zijn, en ook mijn huisje is.





De geiten Gicci en Ghislaine en de Border Collie Kiba









Terras en opgang naar het bijgebouw.

Links het huis van Henk en Hanneke met daarnaast de ingang en kantoor en gezamenlijke eetruimte

De toren, het middendeel van het bijgebouw, met rechts mijn huisje.

De grote cave (opslag voor wijn).

De achterkant van het bijgebouw waar zomers, als het heet is, iedereen onder de bomen verkoeling zoekt.

Liefde is... samen over de wijngaarden kijken :-)

1 opmerking:

  1. Mooie foto's. En voor ons erg leuk om weer terug te zien en de mooie herinneringen weer boven te halen. Eenmaal weer terug in NL lijkt het alweer een eeuwigheid geleden dat we daar waren. Veel succes nog op Favori en geniet er lekker van.
    Liefs Chantal en Mervijn

    BeantwoordenVerwijderen